Wednesday, August 4, 2021

Kanom Keng or Nian Gao Recipes - Thai Food

INGREDIENTS:
  • 13 small lentils
  • glutinous rice flour 4 dl. 
  • Sugar 2 ½ cups, if you don't like sweet 
  • 2 dl. Water 3 cups, if you don't like, soft 2 dl.

METHOD:
  1. Mix the sugar and water until the sugar dissolves, then filter it, then add the flour and mix it together. Take it to Tong to flirt into a Krathong. or buy that has been sold successfully (Dried banana leaf Krathong) oil and set it aside. 
  2. Set the pot to boil. Drop the finished dough and put it in the oiled Krathong. The Krathong cups are made small (in the shape of a small Krathong with candles) and steamed for about 25-30 minutes.

Click here to go to my shop> https://www.facebook.com/shopingbestsaller

ส่วนผสม
ขนมเข่ง 13 เข่งเล็ก แป้งข้าวเหนียว 4 dl. น้ำตาล 2 ถ้วยครึ่ง ถ้าไม่ชอบหวานก็ 2 dl. น้ำเปล่า 3 ถ้วย ถ้าไม่ชอบนิ่ม 2 dl. น้ำมันทากระทง

วิธีทำ
1. เอาน้ำตาลกับน้ำมาผสมให้น้ำตาลละลาย แล้วกรอง จากนั้นเอาแป้งมาผสมแล้วคนให้เข้ากัน เอาไปตองมาจีบเป็นกระทง หรือซื้อที่ขายสำเร็จแล้ว (กระทงใบตองแห้ง) ทาน้ำมันพักไว้ 
2. ตั้งหม้อน้ำให้เดือด หยอดแป้งที่ทำเสร็จแล้วใส่ในกระทงที่ทาน้ำมันแล้ว ถ้วยกระทงที่ทำจะเล็ก(ในรูปกระทงเล็กที่ใส่ขนมเทียน) นึ่งประมาณ 25-30 นาที

Click here to go to my shop> https://www.facebook.com/shopingbestsaller




No comments: